top of page

De Nationale Diabetes Challenge

Wat zijn de keuzes die we in het proces hebben gemaakt? Wat was het doel van de klant? Hoe is de video ingezet?

Heb je vragen? Let us know!

1 / klantwens

De Nationale Diabetes Challenge biedt onder andere in Haarlem en omgeving een laagdrempelige manier om meer te gaan bewegen. Hoe? Door meer te wandelen.

SportSupport wilde graag het project vastleggen op film. Waarom? Om de organisatie, gemeente, partners en toekomstige deelnemers te laten zien waar het project voor staat. In de film hebben we ons gericht op wat het project inhoud, wie er bij betrokken zijn en hoe je mee kan doen.
 

Schermafbeelding 2022-01-14 om 12.39.29.png

2 / opnames

Na de brainstromsessie ligt de briefing klaar en zijn de opnames ingepland. Tijd om de wandelschoenen aan te trekken en te gaan wandelen. Deze wandeling filmden we tijdens de zonsondergang, zodat we unieke beelden schieten.

Schermafbeelding 2022-01-11 om 13.40.15.png

3 / interviews

Tijdens de wandeling kozen we verschillende mensen uit om te interviewen. Dit waren drie deelnemers, een begeleider en een partner van het project. Ieder individu heeft een eigen motivatie met een uniek verhaal. Doordat het interview voelt als een gesprek, voelt iedereen zich op z’n gemak. Zo creëren we het beste eindresultaat.

Schermafbeelding 2022-01-11 om 13.13.17.png

4 / montage

Na alle opnames staat de montage op de planning. Het verhaal moet scherp, bondig en duidelijk neergezet te worden. Daaromheen voegen we sfeerbeelden toe. Zo nemen we de kijker mee in de wereld van de Challenge, zowel in het verhaal als de omgeving. Dan is het tijd voor ons geheime creatieve jasje. Die houden we nog even geheim. De klant krijgt de eerste versie te zien zodat we eventuele feedback nog kunnen verwerken.

Schermafbeelding 2022-01-11 om 13.12.58.png

5 / extra voordeel

Als kers op de taart maken we meerdere versies. Een korte film, een versie met ondertiteling (bijvoorbeeld in wachtkamers bij praktijken) en een verticale versie voor online campagnes. Op deze manier hebben wij één basis film en meerdere montages, zo worden alle doelen van de klant bereikt.

Schermafbeelding 2022-01-14 om 12.45.51.png
bottom of page